Tolunas Innehållsguide: Att skapa ett ämne

Tolunas community erbjuder sina medlemmar chansen att skapa eget innehåll och få feedback från tusentals andra medlemmar. Du kan skapa Omröstningar, Ämnen, Vad tycker du? Och Dueller. I vår serie ”Tolunas Innehållsguide” kommer vi att gå igen alla tekniker som du kan använda dig av för att få ut det mesta av ditt innehåll på Toluna.

10

Nummer två i vår serie handlar om hur man skapar ett ”Ämne”. Vad är ett ämne? Definitionen av ett ämne är ett diskussions- eller konversationstema. Ämnen skapas generellt sett genom att man ställer en fråga i ämnesraden och sedan lägger till några ords förklaring eller följdfrågor i ”din egen åsikt” sektionen. Kanske vill du höra flera åsikter om att köpa konsertbiljetter.

3

Att ha med en bild eller video till ämnet är ganska lätt. Klicka bara på ikonen som föreställer en kamera eller videokamera, och ladda upp dina egna bilder eller använd sökfunktionen. *Snabbtips* Ämnen som inkluderar en bild eller video får oftast fler röster. Dessutom ökar chansen att vårt TolunaTeam ger dig extrapoäng.

5

Genom att klicka på “Avancerad”-knappen, kommer bilden ovan att dyka upp. Våra avancerade inställningar låter dig välja tidsramen för hur länge du vill ha ditt ämne öppet (1 månad, 3 månader, 6 månader eller för alltid). Ditt ämne stänger automatiskt efter 6 månader om du inte väljer något av alternativen.

6

Toluna kräver att du väljer en kategori för ditt innehåll och ger dig en rad olika alternativ att välja mellan. Håll datamusen över ikonerna för att se vad de representerar. Om du inte är säker på hur du ska kategorisera ditt ämne kan du alltid klicka på vinglaset som betyder ”livsstil”.

När ditt ämne är uppladdat kan du se resultatet genom att gå till din profil och skrolla ner till “Ditt innehåll”.

Tack för att du tog dig tiden att läsa lite mer om Toluna, vi ser fram emot att ge dig mer information nästa vecka.

Ha det gott,

TolunaTeamet

%d bloggare gillar detta: