Tolunas Innehållsguide: Att skapa en omröstning

Tolunas community erbjuder sina medlemmar chansen att skapa eget innehåll och få feedback från tusentals andra medlemmar. Du kan skapa Omröstningar, Ämnen, Vad tycker du? Och Dueller. I vår serie ”Tolunas Innehållsguide” kommer vi att gå igen alla tekniker som du kan använda dig av för att få ut det mesta av ditt innehåll på Toluna.

1

Vi börjar med “Omröstningar”. Vad är en omröstning? Definitionen av en omröstning är ett insamlande av åsikter om ett ämne. Omröstningar är generellt presenterade i en listform eller listpunkter. Våra omröstningar låter dig ställa en fråga med så många som 10 svarsalternativ. Kanske vill du veta vad för läsk eller husdjur dina vänner i communityt föredrar? Omröstningar är toppen när du har en lång lista på svarsalternativ.

2

3

Att ha med en bild eller video till omröstningen, såväl som till svarsalternativen, är ganska lätt. Klicka bara på ikonen som föreställer en kamera eller videokamera, och ladda upp dina egna bilder eller använd sökfunktionen. *Snabbtips* Omröstningar som inkluderar en bild eller video får oftast fler röster. Desstom ökar chansen att vårt TolunaTeam ger dig extrapoäng.

4

“Singel” är den automatiska inställningen för alla omröstningar, vilket betyder att du vill att medlemmarna endast ska kunna välja ett svarsalternativ. Välj ”Multipel” om du vill ge medlemmarna möjligheten att välja fler än ett av svarsalternativen.

5

Genom att klicka på “Avancerad”-knappen, kommer bilden ovan att dyka upp. Våra avancerade inställningar låter dig välja tidsramen för hur länge du vill ha din omröstning öppen (1 månad, 3 månader, 6 månader eller för alltid). Din omröstning stänger automatiskt efter 6 månader om du inte väljer något av alternativen. ”Slumpmässig svarsordning” ser till att de erbjudna svarsalternativen alltid hamnar i en slumpmässig ordning för den som röstar.

6

Toluna kräver att du väljer en kategori för ditt innehåll och ger dig en rad olika alternativ att välja mellan. Håll datamusen över ikonerna för att se vad de representerar. Om du inte är säker hur du ska kategorisera din omröstning kan du alltid klicka på vinglaset som betyder ”livsstil”.

7

När din omröstningen är uppladdad kan du se resultatet genom att gå till din profil och skrolla ner till “Ditt innehåll”. Vänligen lägg märke till att du måste rösta på din egen omröstning innan du kan se dess resultatet. Klicka på ditt innehåll och på knappen som säger ”Resultat”. En meny som den du kan se ovan, kommer att dyka upp. Du kan dela ditt resultat med vänner på flera sociala nätverk såsom Facebook, Twitter, e-post och din blogg.

Tack för ditt intresse, vi ser fram emot att ge dig mer information nästa vecka.

Ha det bra så länge,

TolunaTeamet

%d bloggare gillar detta: