Välkommen till den officiella bloggen för Toluna Sverige.

Välkommen till den officiella bloggen för Toluna Sverige.

Välkommen Test & Vote medlemmar!

Toluna.se har ersatt Test & Vote. Din medlemskapsinformation och alla poäng har automatiskt förts över till Toluna. Det finns ingen anledning att vänta på en e-inbjudan att ge din åsikt! Logga in med ditt personliga Test & Vote användarnamn och lösenord, och berätta för världen vad du tycker!

Vad kan Toluna medlemmar göra på sajten?

Gör Undersökningar! Även om vi har gjort många stora förändringar på webbplatsen, är undersökningar fortfarande en stor del av Toluna, du kan räkna med att få din första e-inbjudan inom kort.
Skapa Omröstningar: Omröstningar är stängda frågor med ett förutbestämt antal möjliga svar, omröstningar kan ha ett enstaka eller flera svarsalternativ. Klicka här för att skapa en omröstning nu!
Skapa Ämnesinlägg: Ämnesinlägg är öppna frågor, medlemmar kan uttrycka sin åsikt i fri textform. Klicka här för att skapa ett ämnesinlägg!

Du kan lägga till videos från YouTube eller bilder från valfri källa till dina omröstningar och ämnesinlägg – och eftersom Toluna Community handlar om våra medlemmars omröstningar, ämnesinlägg  och åsikter, kan du skapa så många du vill, det finns inga gränser!

Lämna din åsikt: Åsikter är skrivna av medlemmar som svar på ett ämnesinlägg, varje medlem kan lämna en åsikt om varje ämne.

Lär känna Toluna
För att hjälpa dig att lära känna den nya webbplatsen finns flera online resurser du kan använda:

1. Toluna handledning erbjuder omfattande förklaringar om hur du använder platsen liksom många bra tips, är det starkt rekommenderat att du tar dig tid att läsa igenom den innan du använder webbplatsen.
2. FAQ är en stor källa till information, den innehåller svar på vanliga frågor från Tolunas medlemmar.
3. Bloggen är det bästa sättet att hålla jämna steg med alla de senaste Toluna nyheter och meddelanden, du kan komma åt den när som helst via länken längst ner på webbplatsens sidor, eller så kan du klicka på Nyheter längst ner på förstasidan, eller så kan du prenumerera på vårt RSS-flöde.
4. Vår Sekretesspolicy och Allmänna Villkor ger all den rättsliga information du behöver och kan ses när som helst via länken längst ner på webbplatsens sidor.
5. Kontakta Toluna: Om du inte kan hitta den information du söker i någon av dessa resurser kan du kontakta Toluna genom att klicka här.

Vad ska jag göra först?
Det finns flera aktiviteter vi rekommenderar dig att börja med:

1. Intresseundersökningar (tidigare kallat profiler): I dessa korta undersökningar ber vi dig att lämna några ytterligare uppgifter om dig själv, och denna information ger oss möjlighet att bättre anpassa innehållet på webbplatsen, samt att det ökar dina chanser att bli inbjuden till undersökningar som du är berättigad. Varje intresseundersökning belönas med 300 Toluna Poäng, och efter slutförandet av alla undersökningar får du engångs bonus på 2000 poäng! Klicka här för att komma åt dina intresseundersökningar nu, eller få tillgång till dem när som helst genom att klicka på ”Du” i navigeringsfältet.
2. Profil och kontoinställningar: uppdatera din profilbild, personlig information och kontosinställningar genom att klicka här, du kan komma åt dessa inställningar från ”Du” i navigeringsfältet när som helst.
3. Söka och bläddra bland innehåll på webbplatsen: När dina intresseundersökningar är klara, är din profil redo … dax att svara på några omröstningar och efter det några åsikter! Det finns flera sätt för dig att hitta intressanta omröstningar och ämnesinlägg på Toluna:
• Använd ”Utforska” i navigeringsfältet, där kan du enkelt få tillgång till nyligen skapade eller de populäraste omröstningarna och ämnena.
• Du kan också använda ”Utforska” för att se över innehållet i alla kategorier, klicka här för att visa listan.
• Du kan använda sökfönstret som finns i det övre högra hörnet på sidan.
• Medans du surfar kommer du också att se ett tagg-moln som sitter under sökfönstret, klicka på en tagg för att visa alla relevanta omröstningar och ämnen.

Hur kan jag tjäna Toluna Poäng och vad kan jag göra med dem?
Toluna Poäng är en form av virtuell valuta som används för att belöna Tolunas medlemmar för olika åtgärder och aktiviteter. Dessa poäng kan senare lösas in till en presentcheck eller till lotter till månadslotteriet. Klicka här för att kolla ditt saldo eller klicka här för att lösa in dina poäng.
Det finns många olika sätt för dig att tjäna poäng på ToLuna:

• En poplaritetsbonus delas ut till medlemmar som skapat omröstningar och ämnesinlägg som genererat stor respons, för en detaljerad beskrivning hänvisas du till ”sociala belöningar” i Tolunas Handledning.
• Statusbonusar: varje Tolunamedlem har en status som återspeglar populäriteten på det man skapat på hemsidan, i förhållande till andra medlemmar på Toluna Community (din nivå kan ses på hemsidans instrumentbrädan). För en detaljerad beskrivning, gå till ”sociala belöningar”  på Tolunas Handledning.
• Dela med dig av åsikter (måste vara minst 80 ord eller längre, är poäng på en månad efter det att alla åsikter är över).
• Delta i sponsrade omröstningar.
• Slutför dina intresseundersökningar. (Engångsbouns)
• Delta i online-undersökningar.
Bjud in vänner till Toluna.

Hur många poäng tjänar jag för varje åtgärd?

• Innehållspopularitet / Statusbonusar: hänvisar till Toluna Handledning för detaljer. Observera att popularitetsbonusar begränsas till 15.000 poäng per månad.
•Skriv din åsikt: 100 poäng (måste vara över 80 ord, begränsat till 5000 poäng per månad).
• Sponsrade Undersökningar: 15 – 150 poäng, beroende på antalet frågor.

  • Intresse undersökningar: 300 poäng per undersökning. En engångs bonus på 2.000 poäng  kommer att delas ut efter att avslutat alla frågeformulär.

• Online undersökningar: 3.000 – 15.000 poäng eller mer (beroende på undersökningens längd)
• Bjud in en vän: 500 poäng (tilldelas om inbjuden vän fyller i avancerad registrering)

Som du ser finns det mycket att göra och utforska på Toluna, vi hoppas du uppskattar webbsidan och ser fram emot att höra dina tankar, synpunkter och önskemål!

Vi ses på webbplatsen
Avner & Toluna Gruppen!

%d bloggare gillar detta: