Vikten av att kategorisera och tagga ditt innehåll!

Att kategorisera och tagga dina omröstningar och ämnesinlägg är en viktig del av skapande processen, vi vill därför ge några tips och råd samt betona vikten av att korrekt kategorisera och tagga ditt innehåll:

1. Försök att vara så exakt som möjligt när du väljer en kategori och underkategori. Detta kommer att tillåta andra medlemmar att enklare hitta ditt innehåll, och se till att innehållet får en högre svarsfrekvens. En annan viktig sak att komma ihåg är att innehåll som inte har ordentligt kategoriserats är föremål för radering. Felaktigt kategoriserat innehåll kan ha en negativ inverkan på sökresultat och dyka upp på fel ställen när andra medlemmar söker igenom innehåll per kategori.
2. Även om taggning inte är ett obligatoriskt steg så är det starkt rekommenderat att du lägger till ett par taggar för varje undersökning eller ämne du skapar. Taggar är mycket smidigare och mer precist än kategorier, till exempel om du skriver en recension på den senaste filmen du sett, kan du skriva in filmens namn som en tagg och inte begränsa dig till att enbart kategorisera det som Film & Bio / Science Fiction (till exempel). Återigen kan detta ha en stor positiv inverkan på hur många medlemmar som kommer att hitta ditt innehåll och svara på det.

3. När du är osäker, använd kategorin ”Övrigt”. Om du har skapat en omröstning eller ett åsiktsämne som inte riktigt passar någon av kategorierna, då kan du helt enkelt använda kategorin ”Övrigt”. I sådana fall är det ännu viktigare att du anger så många taggar som möjligt för att göra det lättare för andra medlemmar att hitta ditt innehåll. Observera att varje kategori innehåller en ”Annan”-underkategori, så om du skriver en recension av en film du nyligen sett men inte kan hitta den exakta genren för den, då kan du helt enkelt kategorisera den som Film & Bio / Annan. Och har vi nämnt vikten av att använda taggar ännu …?

Vi ses på webbplatsen !
Avner & Toluna Gruppen

Annonser
%d bloggare gillar detta: